Husband!?

Var ute och handlade lite mer grejer jag behövde och det kom fram en kvinna, nog inte mycket äldre än mig som började prata med mig i affären, frågade om jag kom från amerika osv. Jag svarade som det var att jag kommer från Sverige. Sedan frågade hon mig, var kommer din man ifrån? Fick en liten chock över att någon frågade mig detta men jag svarade typ att jag har ingen man, sedan skrattade hon lite och vi gick skilda vägar. 

SHIT!!! Är jag i den åldern då kvinnor kommer fram och frågar om jag är gift!? Det är nog första gången det har hänt mig, blev lite chockad faktiskt!!!! 

Neej, jag tror bestämt att det kommer ta ett tag till innan jag är gift. Måste ju hitta en kille först! XD

En speciell dag!

Idag har varit en spännande dag för Cecilia. 

Dagen började med att man gick upp vid ca 11 tiden och åt frukost. Sedan satte man igång datorn eftersom man ville kolla en grej på internet. När man satte igång internet märkte man av fasa att internet KRÅNGLAR!!! USch fy och fasa!!! Man felsökte allt man kunde men varje gång stod det att inget fel hittades. Så man gav upp och stängde av datorn för att sticka ut och handla lite mat. 

När man gick ut ur porten halkade man, det såg ungefär ut som en sådan halkning som man bara ser i komedifilmer. Rakt på rumpan halkade man. Det gjorde lite ont men man klarade sig utan stora skador. fick lite ont i handen bara som fick den största smällen. Om någon hade sett mig när man halkade så hade dem börjat gapflabba! Det är jag säker på! Det såg nog väldigt komiskt ut. 
(bild hittad på google)

Men det var bara att resa sig upp för jag skulle till affären. Man gick in i affären och handlade. När man började packa ner produkterna i påsar kom en äldre herre fram till mig och började prata. Jag förstod det mesta men hade svårt för att svara så jag sa typ bara, ja, tack och skrattade lite när han sa ett skämt. Man ville ju inte verka oförskämd. 

När man kom hem har man märkt en negativ sida med min jacka. Den går inte ha när det är hyfsat kallt eller hyfsat varm eller på sommaren, man svettas som en GRIS!!!! Så jag har kommit fram till att man ska införskaffa sig en jacka man kan ha på sommaren utan att svettas som en gris!!!! 

Såhär har man dag varit hittills och klockan är bara 16:15, undrar om det händer något mer spännande i Cecilias liv idag. 

Hejdå Sverige Hej Japan

Blev ingen uppdatering i Torsdags som jag egentligen hade tänkt. I torsdags vart fall var jag i Göteborg och träffade några kompisar och sedan packade jag och hade en trevlig myskväll med familjen. 

Då var det dags för avfärd till Japan. man började med att mamma väckte mig på morgonen och man fick börja packa det allra sista och äta frukost och allt sånt som ska göras, sedan drog man till Landvetter och väntade där i några timmar med familjen. Sedan kom då tiden då man skulle säga hejdå! Det gick inte att hålla undan tårarna, det kom lite tårar och sedan torkade jag snabbt av dem och man skulle gå igenom säkerhetskontroll, gick prima och man gick på planet som åkte till Helsingfors. 

Väl i Helsingfors fick man vänta ännu mer för att få komma på det plan som skulle åka till Japan. Detta flyget tog ca 9-10 timmar. Jag kunde inte sova någonting!!! Så jag kollade på film typ hela resan, såg massa filmer jag har velat se. 

Sedan var det då dags med den biten jag var mest nervös över, själva tiden på narita airport, om man skulle hitta till dem saker man skulle till. Men jag hittade lätt till bussbiljettköpet och sedan fanns det en informationsdisk som jag frågade var det fanns telefon och uttagningsautomat. Det gick jättebra det också. 

Det som var lite segt och kanske det ända negativa med hela resan var att jag bad den person som jag köpte bussbiljett av att jag skulle till KOIWA, men sedan när jag kollade närmare på biljetten stog det något helt annat, det stod Kasai, och dit skulle jag ju inte!!! Men när bussen stannade vid Kasai sa jag till busschauffören att jag skulle vidare till Koiwa och att jag inte skulle stanna på Kasai och det gick så bra så. 

Sedan var man framme vid Koiwa och där var det VARMT!!! Jag hade jeans och jacka på mig och solen stekte på mig. Det var väl runt 26 grader eller nått. Där satt jag i ca en halvtimme och väntade på att min kompis skulle komma som skulle hjälpa mig till guesthouset. 

Jag hade nog inte klarat denna resan utan honom, han hjälpte mig på tåget, att hitta till guesthouset, att snacka med killen som har hand om guesthouset osv. Är väldigt tacksam över denna hjälp jag fick och det sa jag till honom. 

Eftersom jag inte hade ätit sedan klockan 07:00 på morgonen så stack vi sedan ut och åt lite mat och jag införhandlade mig lite anteckningsmaterial. 

Sedan var jag så trött att jag sa hejdå till min kompis och gick hem till guesthouset och började fixa iordning. 

Nu sitter jag här och är svintrött och har fixat ordning sängen och allt som behöver fixas. Ska bli skönt att få sova sen, eftersom jag inte har sovit på hur länge som helst!!!! 

Mitt rum


Utsikten från mitt Rum


Packa och läkare

Igår började jag packa! Idag är fortsättningen... 

Som tur är får jag ha med mig två väskor och båda väskorna får väga 23 kg vilket är väldigt bra! Min ena väska har jag nästan helt packat klart och den väger för tillfället 18 kg. Så jag får packa lite till i den men jag tror inte att jag ska packa så mycket mer i den väskan. Vill gärna ha lite plats kvar. Jag ska ju ha en resa hem också. Den andra väskan har jag inte packat klart än. Men det är på god väg att vara klart. Det är VÄLDIGT SVÅRT att packa har jag kommit fram till. Man kan inte ha med sig allt man vill. Jag försöker att ta med mig sådant som jag verkligen behöver, typ kläder, skor, handdukar, vantar osv. Men det är svårt att veta vad man kommer använda och vad man inte kommer använda. Jag har väldigt svårt för detta med packning. 

Något helt annat som jag har börjat tänka på är att jag tror att det är nog bra att ha en läkare i Japan p.g.a att jag har min sjukdom Essentiell tremor. Jag kanske behöver medicin eller kanske jag helt plötsligt blir värre. Så jag skickade ett mejl till svenska ambassaden och de föreslog en klinik där all personal pratar engelska vilket är oerhört bra! Så när jag kommer till Japan tänkte jag sticka dit och prata med dem. Tror det är bra att jag gör det. 

Fortsättning kommer imorgon!! Sista veckan och tankar inför resan

Detta är då min sista helg i Sverige eftersom jag åker på fredag nästa vecka. Egentligen hade jag viljat vara hemma i Kinna denna helgen men p.g.a att mitt visum inte är klart måste jag vara kvar i Stockholm denna helgen. Åker hem till Kinna på måndag och då ska jag börja packa, packa och åter packa. Dessutom vill jag vara med familjen nu det sista.

Känns lite sorgligt och jag är lite orolig eftersom jag aldrig har varit från familjen så LÄNGE!!!! Nu när jag tänker på det så känner jag att det är väldigt oroligt och nervöst. Men jag kommer nog klara av detta. Jag tror att den första tiden i Japan kommer vara en stor prövning för mig, att komma till ett helt nytt land och inte ha familjen som kan hjälpa en. Man får klara sig själv. Men jag tror också att jag kommer ha det otroligt kul, träffa nya människor och möta en ny kultur som är väldigt olik den man är van vid.

När jag tänker på hur det kommer bli på flygplatsen är jag väldigt säker på att det kommer komma en hel del tårar. Både från mig och resten av familjen. Ojojoj.... Jag har inte varit nervös alls inför denna restan till Japan, men jag tror det att nu börjar det sjunka in att jag faktiskt ska vara iväg i ett helt år och att jag inte kommer träffa min familj på ett helt år. Det kom när jag fick reda på var jag ska bo. Fick reda på det nu i veckan. Är ett jättefint guesthouse jag ska bo på och det är inte jättelångt från skolan! YAY!!!

Jag trodde hela tiden att skolan skulle hämta upp mig på flygplatsen och ta mig till mitt guesthouse men jag fick reda på av blueberry att jag får ta mig till boendet på egen hand. De sa att det var väldigt dyrt att få upphämtning och att jag nog får det billigare om jag löser det på egen hand. Och eftersom jag inte vill åka tåg helt själv direkt när jag kommer till Tokyo så kontaktade jag en kompis som är uppvuxen i Tokyo och frågade om han möjligtvis kunde hämta upp mig och hjälpa mig på tåget. Han sa att han hjälper gärna till och om det är något mer jag undrar som han kan hjälpa till med så skulle jag bara fråga! Så jag blir inte upphämtad av skolan på lördagen utan en kompis hämtar mig istället. Det känns bra det också, bara jag inte är helt själv!

Idag blir det muffinsbak med kusinen och sedan ikväll ska vi på bio. Vi ska se en svensk film som heter Försvunnen. Jag är inte så mycket för svenska filmer men denna filmen verkar faktiskt väldigt bra!

Ha en Superhärlig helg!!!

Mitt äventyr i Stockholm!

Nu har man kommit fram till Stockholm och man ska bo hos en kusin i några dagar tills mitt visa är klart. Tänkte berätta om mitt äventyr jag har haft idag. 

Allt började med att jag gick upp vid 07.00 för att fixa iordning det sista och sticka till bussen som gick till Göteborg. Den resan gick jättebra, träffade en gammal lärare som jag hade på gymnasiet, var riktigt trevligt. Sedan satt man på ett tåg i några timmar, sjukt trött som jag var sov typ hela vägen. Sedan var man då framme i Stockholm. Mötte upp kusinen för att få nycklar till lägenheten och en riktigt bra förklaring om hur jag skulle ta mig dit. Sedan skulle man då hitta till blueberry. Det var då inte det enklaste jag har gjort i mitt liv. Kände mig som en vilsen turist, men eftersom jag har bott i Stockholm kändes det lite fel att fråga efter vägen. Allt var inte bättre när man hade glömt av vilket husnummer det var. Jag kom ihåg vad gatan hette men vilket nummer va de nu igen???? Jag hade för mig det var 53 så jag gick och gick och gick och kom till slut fram till 53 men där var de bara massa lägenheter. JAHA..... VAR ÄR JAG!!!??????????? Desperat som jag var gick in på internet med mobilen och kollade upp var blueberry faktiskt låg och märkte då att det inte var 53 utan 35. Så då fick jag gå tillbaka en lång väg för att till slut vara framme vid blueberry. Där fick jag ett väl  behövligt glas vatten och mitt COE. 

Då var det dags att sticka till ambassaden. Som tur var fick jag en karta av blueberry hur jag kunde ta mig dit på enklaste sätt. Man kunde ta en buss eller gå, jag kände att man kunde lika gärna gå eftersom jag tyckte inte det var jättelångt att gå. 

När man då var framme på ambassaden så plingade man på och sa att man skulle ansöka om visum. Han som jag pratade med sa att jag skulle gå in till vänster, men jag som var helt slut och kunde varken ut eller in kollade åt höger (är man trött så är man) men tillslut fick jag ordnat med visumansökan. De ville ha mitt nummer så att de kunde kontakta mig när visumet är klart och typiskt nog har jag nyss skaffat ett nytt mobilnummer och det kan jag inte än så jag fick ge dem hemnumret så kan mamma och pappa fixa så att hemtelefonen är kopplad till min mobil när de är på jobbet. 

Sedan skulle man åka buss från ambassaden till t-centralen för att sedan åka hem till kusinen. 

Nu sitter jag i lägenheten och är helt SLUT!!!! 

Längtar tills mitt visa är klart så att jag sedan snabbt och enkelt kan få åka hem till Kinna igen! 2 Veckor!

USCH!!!! nu är det bara två veckor kvar! Jag vet fortfarande inte var jag ska bo och jag har fortfarande inte fått ett visum. Jag börjar bli lite smått orolig!!! 

Jag har däremot fått reda på när jag får mina pengar från CSN. Längtar tills dess!!!! 

Idag ska jag till Borås och hälsa på Forex för att fixa lite Yen. Känner att jag behöver lite pengar när jag åker dit. Så att plånboken är inte är helt tom när jag kommer till Japan. 

Annars har det inte hänt något speciellt hos mig. Jag gör inte så mycket för tillfället. Är hemma och väntar på att jag ska få reda på hur det går med boende och sånt. Jag vill veta var jag ska bo!!!! 

Nu är det fredag och ikväll kommer det nog bli en mysig fredagkväll! 

Ha en skön fredag!!!

3 veckor

En barndomskamrat till mig har nu åkt iväg till Kanada. Hela familjen gick ner till grannen igår för att säga hejdå. Hon ska bo i Kanada i ett halvår. Så både hon och jag har pratat mycket om förberedelser osv. Vi kom fram till att det kommer vara 12 timmars tidsskillnad mellan Kanada och Japan. Så om hon och jag vill snacka så får en vara uppe sent och den andra får vara uppe tidigt. Får se hur det går!! Jag önskar vart fall henne lycka till i Kanada!! 

För mig närmar sig resedatumet långsamt. Det är nu ca bara 3 veckor kvar tills jag åker. Det är inte jättemycket kvar att fixa. Jag ska börja planera om vad jag ska ha med mig, hur jag ska packa osv. Måste börja tänka på sånt nu. Eftersom det är så kort bit kvar innan jag åker! Känns helt sjukt att efter ett helt år av väntan är snart datumet här!!! 

Nästa vecka ska jag fixa lite grejer jag måste göra innan jag åker. Sådant som att klippa håret, köpa yen och lite sådana saker. 

Annars händer det inte så mycket hos familjen Ingemarsson. Mamma och pappa kom hem vid 23 tiden i fredags och vardagen är som vanligt igen.

Nu ska jag dammsuga i mitt rum! 

Ha en super Söndag!

RSS 2.0