Äntligen!!!

Nu var det ett tag sedan jag skrev här men jag har haft fullt upp med att skriva arbete. Men nu är jag äntligen klar och arbetet är inskickat till läraren. Nu är det jobb i Transtrand och sommarlov som gäller! Äntligen! Jag hoppas bara att jag får godkänt på mitt arbete. Det är det ända jag är orolig över. Jag har dessutom fått svar från japanska kursen att jag har klarat av alla tentorna, vilket är väldigt skönt! Nu är det ingen mer skola och man kan börja slappna av och börja packa till att åka till transtrand. 

En annan grej som har hänt är att mitt batteri till min dator är helt slut, hur mycket jag än laddar så ligger batterinivån på 0%, så jag måste få tag på ett nytt batteri, känner att det är billigare att köpa ett nytt batteri än att köpa en hel ny dator. Detta rådfrågade jag min bror om. Datorn fungerar fortfarande prima, men jag måste ha i sladden hela tiden vilket är väldigt irriterande! Sedan har jag också tänkt att jag ska köpa en ny kamera, min kamera jag har nu slukar batterier i ett nafs! Dessutom känner jag att jag vill ha en snygg och bra kamera med mig till Japan när jag väl åker dit. Så jag håller på att kolla på nya kameror på internet. För tillfället har jag en bra kandidat, vet dock inte än om jag ska köpa den eller inte. Får se lite längre fram hur det blir. 

Ha en superskön måndag!

Glasögon och arbete

Jag har fått glasögon, det är lite svårt att anpassa sig eftersom jag aldrig har använt glasögon förrut men jag vänjer mig mer och mer. 

Jag har också fått reda på att jag har klarat av en av tentorna jag hade, dessutom har jag skrivit klart alla frågor som jag behöver svara på för arbetet jag skriver, nu är det bara essän kvar, den har jag börjat på men den är inte klar. Vill bara få klart på allt så att man kan få sommarlov! Men nu måste jag fortsätta skriva så att jag får mitt sommarlov! 

Här kommer en bild på mig med glasögon, kanske inte världens bästa bild, men det får bli denna! Tentor-klart!

Nu var man klar med tentorna, jag tyckte det kändes ganska bra faktiskt. Jag tror jag kommer klara alla tre tentorna som var igår. 

Efter tentorna så umgicks jag med klasskompisarna eftersom nu är skolan faktiskt slut! Så då är man ju tvungen att umgås och ha kul! Det var riktigt trevligt, även fast jag åkte hem med bussen som gick 23:13. Jag var astrött!!! Jag somnade flera gånger på bussen. Så när jag kom hem stack jag direkt till sängen! I vanliga fall brukar jag sätta på datorn innan jag går och lägger mig för att kolla mejl osv, men jag var för trött för detta. Det var riktigt länge sedan man var så trött! 

Jag är dock inte riktigt klar med skolan än, jag har ett fett stort arbete som jag måste skriva klart. Så det är min plan nu, skriva klart arbetet. Jag har redan skrivit en del, men jag är långt ifrån klar! Men det ska bli skönt när man väl är klar och man har en skön sommar att se fram emot!

VILKEN DAG!!!

Igår var en spännande dag i Cecilias Liv. 

Det hela började med att jag hade lektion i Göteborg. Vi fick testa på teceremoni-te. Jag blev positivt överraskad då jag märkte att jag faktiskt tyckte om teet, vilket jag inte trodde att jag skulle göra. När lektionen var över träffade jag mina klasskompisar och åkte hem till en av dem och pluggade en liten stund och sedan stack vi och åt pizza och åt mat och kollade på film, en mycket trevlig kväll. Sedan var det dags att åka hem, och när jag hade kommit till korsvägen i göteborg märkte jag av FASA att min buss inte gick!!!!! Hur skulle jag nu komma hem! Det fanns inte en enda buss som gick mer och klockan var MYCKET! Men som en räddande ängel hjälpte min kompis mig genom att vara så sjuukt snäll att skjutsa mig till stationen i Kinna där min cykel stod och väntade på mig! Vet inte vad jag hade gjort om jag var ensam på korsvägen! Då hade jag varit riktigt riktigt rädd! Men jag hade väldigt tur att min kompis kunde hjälpa mig. Så jag var hemma vid 2-tiden på natten. Så inatt sov jag LÄÄNGGEEEE!!!!!!!!!!!! Men det tycker jag är värd!

Brytningsfel och bank-kort

Nu har Cecilia varit duktig! Jag har varit hos optikern för att välja glasögon och för att få reda på vad för synfel jag har, jag är översynt och jag har brytningsfel. Så nu är det bara att vänta på att glasögonen är klara, vilket de sa skulle vara nästa vecka. 

Dessutom har jag varit på banken för att fixa ett visa-kort! Det gick väldigt snabbt och enkelt, och för att jag är under 23 år behövde jag inte betala något för kortet vilket är riktigt bra enligt mig!

Så någon gång nästa vecka kommer jag både ha glasögon och ett nytt bank-kort! Yay!!!Synfel och eurovision

Idag var jag på optikern. Där fick jag reda på att jag behöver glasögon, så det var som jag trodde. Att jag har synfel. 

Annars är det fredag och man har en skön helg framför sig, även fast man måste plugga lite japanska ord. Kanji känner jag att jag är väldigt säker på nu, men jag behöver plugga in lite mer ord. 

Igår va det eurovision song contest, jag, mamma, lillasyster och lillebror satt klistrad framför tv:n. På lördag är det final, ska bli väldigt kul att få se hur det går för sverige och alla andra länder som är med. 

Önskar er alla en skön helg!

Ändrar mig

Jag skrev på inlägget innan att jag skulle till skolan. Jag ändrar mig, jag stannade hemma. Jag kollade vad som skulle vara på lektionen idag och märkte att jag redan har gått igenom det som ska vara på lektionen själv och sedan fick jag sms av dem jag brukar hänga med på lektionen och de sa att de inte skulle på lektionen idag. Så du tänkte jag för mig själv, hmm.... ska jag cykla till stationen och sitta i en buss i 1 timme och 15 minuter för att gå på en lektion där de går igenom saker jag redan kan och sitta alldeles själv, låter inte jätteroligt enligt mig.

Så jag och min lillasyster gick ut på en promenad istället i regnet. Men vi hade paraply så vi klarade oss bara bra! Det var riktigt härligt!!!

Optikern

Jag har äntligen ringt till optikern och beställt en tid hos dem för att kolla min syn. Jag ska dit imorgon klockan 10:30. Så äntligen får jag se om hur min syn är, om jag behöver glasögon eller inte. 

Annars ska jag till skolan senare idag. Då blir det mer kanji och prata japanska. Snart är skolan över och det är snart sommar, sedan ska jag till Japan. Tiden går fort! ojojoj!

avanmäld och Gackt

Jag har nu tagit bort min plats på träningen. Nu är det ännu en sak mindre att göra inför resan till Japan. Tänkte också kontakta optikern för att testa synen och kolla om jag behöver glasögon eller inte någon gång denna veckan. 

Jag har också fått en ny favoritlåt, gjord av Gackt - Världens snyggaste 37 åring!HELG

Nu är det HELG! Yay! Cecilia gillar! Igår träffade jag en gammal vän som jag inte träffat på länge. Så hon och jag och hennes pojkvän och en vän till henne var hemma hos mig och kollade på film, rättare sagt fröken sverige. Sedan åkte jag, min kompis och hennes pojkvän till Borås för att hämta min syrra. Sedan stack vi hem till kompisen och kollade på film. Kom hem vid 2 på natten! Så idag sov jag LÄNGE! 

Idag är det lördag och jag har läxor att ta hand om, så jag skriver lite på min essä, pluggar kanji osv. Men sedan ikväll blir det grillning hos familjen Ingemarsson! Ska bli gott! 

Ha en härlig helg allihopa!

ingen lektion idag inte

Idag skulle jag ha lektion och jag fixade iordning mig som vanligt, cyklade till stationen men när jag kom till stationen hände något som var väldigt oväntat. Jag fick världens ont i huvudet och mådde illa och det var nästan som migrän. USCH!!! Jag kände, klarar jag av att åka i buss i en timme och en kvart, svaret kom ganska fort, NEJ! så jag cyklade hem och tog en huvudvärkstablett och vilade. Nu mår jag bra igen, men jag kunde inte sticka till lektion. Så när jag mådde bättre började jag plugga in lite kanji och skriva på mitt arbete som jag måste göra. 

Nu sitter jag i mitt rum tillsammans med syrran, syrran läser tidningen och jag kollar runt på nätet som vanligt. 

Ha en härlig onsdagkväll!

Nostalgi

Skriver två inlägg på en och samma dag, har nog aldrig hänt mig, men jag kände att jag var tvungen att skriva om detta ämne. 

Pappa städar i källaren, och i våran källare är fylld av nostalgi. Högar med massor av leksaker och skor osv. Jag skulle nu kolla igenom leksakerna som jag och min lillasyster hade när vi var små. Det var mycket som bara var skräp och som kan slängas enligt min mening, men det finns små guldkorn bland allt bröte som bara inte går att slänga. För mig var det tre barbies. När jag var liten var dessa tre mina favoriter. När den första gick sönder gick hela min värld sönder, så jag var tvungen att limma på huvudet som hade gått av. Det var min första manliga barbie. Den går bara inte att slänga, även om huvudet är lite på sniskan och massa lim är runt halsen. Man kan bara inte slänga den. Den andra var min andra barbie jag någonsin fått. Den är också sönder, och jag blev lika ledsen när den gick sönder, huvudet är av. Jag har ändå sparat den och för mig går det bara inte att slänga henne. Hon är fortfarande en favorit och hon kommer stanna även om huvudet är av. Den tredje är faktiskt fortfarande hel, Det var min allra första barbie. Hon har en knapp på ryggen och trycker man på den knappen rör sig armarna AUTOMATISKT! Det var riktigt häftigt när man var 3-4 år! Henne går inte att slänga heller! 

Det var riktigt kul att leta bland alla leksaker man haft. Jag tror att alla har något som bara inte går att slängas som väcker minnen från barndomen. För mig är det tre barbies och två gosedjur (som för övrigt låg i min säng tills jag blev 20 år). De kommer för alltid finnas i mitt hjärta även om jag nu är 22 år gammal.

Läxor och framtiden

I veckan kom äntligen uppgiften upp som jag ska göra i en kurs jag läser. Jag läser Japans samhälle och kultur, och jag ska skriva en essä och svara på några frågor om japans samhälle. Så jag har börjat skriva på det. Det ska nog gå bra, uppgiften ska in den 30 maj, så jag har en månad på mig att skriva. 

Sedan är det snart dags för tentor i japanskan, den 21 maj är det tentor som ska göras, jag ska ha tre tentor, så det är en del som man ska plugga men jag känner att det ska nog gå bra. Det jag behöver plugga in och något jag är dålig på är ord, jag kan nog redan många ord men jag tycker att man kan aldrig kunna för mycket! 

Sedan har jag, mamma, pappa och min lillasyster pratat om jobb. Jag som inte riktigt vet vad jag vill med min framtid har en hel del att fundera på. Men pappa gav en bra idé till mig. Att man kan skriva upp vad man är bra på och vad man kan tänka sig att arbeta med, och sedan skriva ner både det positiva och det negativa sidor med detta jobb. Men jag vet inte riktigt vad jag vill göra med mitt liv än och jag har svårt att se det jag är bra på, men jag ska försöka skriva ner mina positiva egenskaper som jag kommer på och leta runt på nätet efter ett bra jobb! När jag väl har kommit fram till vad jag vill med mitt liv kommer nog inte bara jag känna en lättnad utan även också mamma och pappa. 

Nu ska har jag lite läxor att ta hand om! 

Peace and out!

RSS 2.0