Fiolen och lite annat

Hade en sådan lust att spela på fiolen igen, det var flera flera flera år sedan den kom upp så idag gick jag ner till källaren och hämtade upp fiolen. Det gick faktiskt bättre än väntat med tanke på att jag inte har rört fiolen på flera år. Man kom väldigt snabbt in i det igen. Var riktigt kul att ta upp den en gång till! Ska snart också köpa en reseadapter hade jag tänkt. Blir nog från clas ohlson tror jag. Får åka in till Borås för att kolla på en reseadapter så att det också är klart. 

Sedan imorrn ska jag och den tjejen som jag ska åka med till Stockholm kolla på biljetter till Stockholm och planera lite om när vi åker dit och när vi åker hem. Ska bli kul! Nu är det inte långt kvar tills KONSERTEN!!! YAY!!!!!

Annars väntar jag på att min visumansökan ska bli klar och massa sånt. Dessutom börjar jag vilja få veta om var jag ska bo när jag kommer till Japan och sånt. Men det står i mina papper att det får man inte reda på innan typ två till tre veckor innan man åker! Usch!!! ska man orka vänta så länge!!!! ÄNTLIGEN

Äntligen hittade jag min kamera!!!! Jag har kommit fram till att jag letar som en kratta, kameran fanns i mitt rum på en utav mina hyllor, fast det var grejer över den och dessutom var den längst in så det var därför jag inte hittade den. 

Men på grund av att jag har hittat kameran så vet jag att jag inte behöver köpa ett nytt minne till den nya kameran jag nu har betalt och köpt. Längtar tills den nya kameran kommer och man får leka lite med den och ta massa nya kort! Ska bli askul!!! 

Annars så har jag börjat förbereda lite mer inför Japan, kontakta olika personer som behöver kontaktas, läst papper och fyllt i papper osv. Man märker att det börjar närma sig!

Dessutom är det snart dags för mig att åka till Stockholm för att kolla på Gackt! YAY!!! Ska bli skitkul!!! LÄNGTAR!!!!

Här är Gackt nya singel! episode 0!!! SJUKT BRA!!!!Tillbaka

Nu är jag tillbaka! Det var riktigt trevligt på kolmården! Fick många bra bilder på djuren tycker jag! 

Dock så kunde jag inte använda min kamera eftersom den fortfarande är borta så jag fick låna min mammas gamla kamera, inte världens bästa zoom på den inte så jag kunde inte ta så nära på djuren som jag ville, men det blev bra ändå. 

Så här kommer lite bilder från kolmården! 

Detta är ett skelett från en isbjörn, det var gigantiskt! Hur stort som helst! 


Jag tillhör den generation som läste bamsetidningar hur mycket som helst när jag var liten så att gå till bamses värld och äta mat på farmors kök var inte helt fel! Asså, vilken nostalgi! En björn som stog högst upp på vattenfallet! Riktigt häftigt! Sedan jag som ÄLSKAR elefanter var tvungen att ta många kort på de vackra varelserna och detta är den bild jag tycker mest om! Visst är de söta! Underbart vackra djur! På kolmården har de ju delfiner och en delfinshow, jag tog bilder på delfinshowen men de blev inte bra eftersom delfinerna simmar så fort, så det fick bli en bild på en delfin som simmar och inte har någon show för tillfället! Sedan en säl, den var underbar, jag tänkte hela tiden att det var som om den gjorde situps eller något sånt! Såg jättekul ut! Sedan som avslut får det bli en fisk jag inte har någon aning om vad den heter, tyckte bara den såg så kul ut så jag tog en bild på den! 


Kolmården!

Idag bär det av till kolmården med familjen, ska åka dit idag och kommer hem på söndag! 

Hela familjen ska dit plus min brors flickvän så det ska bli väldigt kul! Ska bli kul att få träffa sin bror igen! Var ett tag sedan man träffade honom! 

Jag hoppas ni alla har en härlig helg och så återkommer jag på söndag eller måndag om hur det var på kolmården! Shopping med en gnutta besvikelse

Nu har man då införskaffat sig en ny resväska och nya kläder inför min resa till Japan. Jag köpte också en adapter men när jag fick hem den märkte jag att den inte funkar till jodade kontakter, så jag ska lämna tillbaka den, tur var att den inte var så dyr. 

Jag är dock väldigt nöjd över mina nya kläder och den nya väskan. Den nya väskan är stor och rymlig, precis som jag vill ha det! Den är perfekt! Sedan mina nya kläder är inte helt fel heller, shopping är allt bra kul! Men dock föll all min glädje i bitar när jag märkte att min adapter inte funkar till jodade uttag. Min laddare till min dator är jodad. Jag köpte ju adaptern för att jag ska kunna använda min dator. Usch!!! Men jag får leta efter en ny adapter som funkar till jodade kontakter! Men men, det ska väl inte vara så svårt! 

Jag hade tagit kort på allt, om inte att min kamera för tillfället är borta!!! Längtar tills jag får min lön så att jag kan köpa en ny kamera! Jag vet nämligen nu vilken kamera det ska bli, det blir en Olympus SZ-30MR. Kände att den räcker för mig.Kakor och annat smått och gott!

Jag har känt en sådan lust att baka i flera dagar nu så igår bestämde jag mig, imorgon ska jag ägna mig dagen åt att baka.

Den första kakan jag bestämde mig för att göra, bestämdes redan igår för att göras. Min pappa berättade om kakor som min farmor brukade göra när hon var vid livet och sedan hittade pappa en småkaka som var väldigt populär hos farmor, det var nötchokladrutor. Så den gjorde jag allra först. Sedan har jag känt en lust att göra en kaka som egentligen är mer som en bulle som heter mariabollar. Så dem bestämde jag mig för att göra också. 

När man gör mariabollar så ska man göra en petit-chou smet och det gjorde jag, sedan märkte jag att jag hade alldeles förmycket petit-chou smet så det blev till att göra två petit-chouer också! 

Så idag har jag gjort, Nötchokladrutor, mariabollar och petit-chou. 

Här kommer bilder! 


Glädjens dag!

Detta är glädjens dag idag! Kontaktade csn p.g.a att jag ville veta hur det gick med min ansökan om studiemedel eftersom jag har väntat i ca 4 veckor på att få veta hur det går. Så jag ringde dit och jag blev kopplad hit och dit och till slut kom jag fram till en person som berättade att han skulle kolla på mitt ärende idag eller imorgon. Jag sa, okej och hejdå. 

Sedan nu när jag kom tillbaka från den lilla semester jag har haft så gick jag till datorn för att kolla om det har kommit in något resultat, loggade in på csns hemsida och inget meddelande, gick till planerade utbetalningar och hör och häpna! Där fanns det TRE planerade utbetalningar! YES!!!!!!! Detta betyder att lilla jag får csn! Inget kan förstöra denna dagen! 


(Bilden hittad på google)

Sommaren som den ser ut nu....

Imorrn blir det mycket att göra för mig! Vi ska ha festmiddag här. Så vi har massor att göra! Ska bli skönt på söndag eftermiddag, då kommer det blir lugnt och man kan slappna av. Sedan på torsdag morgon åker jag hem till lilla kinna igen! Yay! Börjar längta hem faktiskt. Vill hem och göra alla grejer jag behöver göra och träffa familjen igen! Ska bli kul. 

Dagen efter att jag har kommit hem ska jag, mamma, lillasyster och lillebror på bio. Kommer bli sista Harry Potter filmen i 3D. Ska bli kul att se hur det slutar. Jag har sett alla filmer som har kommit ut, men jag har inte läst böckerna, vart fall inte alla. Har läst kanske 3 stycken eller nått. Sedan tröttnade jag, är inte direkt en bokmal, även om jag ibkand skulle vijla. Jag tröttnar för fort. 

Men sedan så snart är det dags att åka till Stockholm för att se världens snyggaste man!! GACKT!!! Han är också sjukt bra på att sjunga! LÄNGTAR!!!! Bangladesh

Jag har ingen aning om hur man stavar till bangladesh, men jag hoppas ni fattar vad jag menar. Landet som ligger vid indien vart fall. Ikväll blir det mat därifrån. Yummy! Vi ska sitta på golv och äta med händerna, hur gott som helst!

Annars är det förberedelser på gång här i Transtrand, det är ju konfirmationsläger här och vi ska ha en lite finare middag på konfirmationen till föräldrar och konfirmander. Så vi fixar mat, och fika osv. Sedan på söndagen så vill de ha kyrkkaffe, så då ska man fixa det också. Till hur många människor som helst! Man måste baka hur många kakor som helst!!! Men det är roligt att baka så för mig gör det ingenting! 

Men i mina planer till japan så väntar jag på att få besked från CSN att jag får studiemedel, allt hänger på det! Man är alltid lite nervös även om man vet att man uppfyller alla krav. Man har väntat ganska länge på att få svar så jag hoppas man får svar ganska snart. 


Inte min dag!

Eller, asså det var inte min kväll igår och inte min morgon idag.

Igårkväll när jag jobbade och skulle ta undan disken så klämde jag mina fingrar i en dörr så att de svullnade upp osv. Var till och med lite orolig över att något gått av i ena fingret då jag inte kunde röra på fingret. Men det blev bättre sen. Har fortfarande sjukt ont i fingret när jag vickar på fingret eller när jag rör på den, men jag har använt lite zon på och då blir det bättre, så jag tror det kan vara någon muskel eller något liknande som fick lite stryk igårkväll.

Sedan imorse försov jag mig, så jag hade en halvtimme på min att fixa iordning frukosten som brukar ta ca 1 timme. Så jag fick typ springa i köket och göra frukost. Men det mesta kom fram i tid, förutom äggen. Vilket jag tycker är helt ok. Men när jag skulle fylla på med gurka till påläggen så skar jag mig i fingret, så då fick man stoppa med skurningen av gurkan och sätta på ett plåster. USCH!!! inte min morgon alls! Var väldigt stressigt, så det känns skönt nu att vara ledig! Känner att jag behöver det!

RSS 2.0