Fy mig!

Usch vad dålig jag är på detta med att uppdatera bloggen. Jag måste verkligen bli bättre på detta! 

Det som har hänt då är att innan helgen stack jag till en Izakaya med några kompisar i skolan. Riktigt trevligt! 



Sedan under helgen var jag sjuk så den helgen sov jag typ bort. Väldigt tråkigt eftersom jag hade planerat att träffa en klasskompis på lördagen och sedan på lördag kväll tänkte jag sticka ut och fira halloween. Men det sket sig så jag var hemma och typ sov och kollade på film istället. 

Nu är det då vanlig skolvecka igen. På torsdag är jag ledig! YAY! Det är en röd dag på torsdag, vet inte riktigt vad det är som händer då men jag säger inte nej till en ledig dag! 

Nu ska jag sticka till duschen och sedan blir det sängen! 


Pyjamas och mobil

Jag har äntligen skaffat mig en japansk mobiltelefon! Den är lagom tycker jag, vit och snygg! YAY!!! 

Sedan stack jag till Akihabara idag, jag börjar trivas riktigt bra där, hittar där gör jag och jag behöver inte betala massa pengar för att sticka dit eftersom den stationen ligger emellan min station där jag bor och stationen där skolan ligger. Skönt! Men vill man köpa snygga kläder så är det kanske inte riktigt dit man ska sticka men det finns en hel del roligt i Akihabara. Tyvärr ligger klädsdistrikten ganska långt ifrån där jag bor, men jag har varit där, dock inte lika mycket som jag har varit i Akihabara. 

Gick till Akihabara för att leta efter en sådandär stor pyjamas liknande grej! Har länge velat ha en sådan, så nu tänkte jag, nu ska jag köpa en! Så jag köpte en som ser ut som Nalle puh! Sjukt skön och mysig! Tycker jättemycket om den! 

Här är en bild på mig med den nya "pyjamasen" och min mobil!


Chikan och Halloween!

Min dag idag började inte jättebra. Jag stack till tåget och tåget var smockat med folk, kände plötsligt att någon tafsade på mig, blev sur och slog till honom. Sedan gick han av tåget. USCH VAD ÄCKLIGT!!!! För er som inte vet vad chikan är förnågra människor så är det män som tafsar på kvinnor i tåget i Japan. Detta är första gången det händer mig, jag sa till mina klasskompisar som också bor DK house att jag gärna åker med dem till skolan i fortsättningen. 

Sedan var det skola, jag som fortfarande var sur tänkte inte mycket på lektionen utan mer på att jag var väldigt sur. 

Sedan stack jag och några kompisar ut och åt mat sedan stack jag och två till, till shibuya. Där kollade vi först runt och hittade sedan en väldigt rolig affär med massa utklädningskläder till halloween. Mina kompisar och jag bestämde att om de klär ut sig så gör jag det också på halloween. Så vi har kollat på halloweenkläder idag. Det var sjukt kul, hittade dock inget direkt. Men vi ska nog dit en gång till och kolla. 



Sedan stack vi till Harajuku och gick lite och åt pizza! YAY! Det var jättegott! 



Sedan åkte vi hem och nu är jag jättetrött i fötterna för jag har varit igång hela dagen. Så det ska bli skönt att bara ha en kväll framför datorn.

Ny vecka

Nu är det en ny vecka och skolan börjar som vanligt igen. 

Var ju på en musikal! Helt på japanska men man förstod en hel del ändå, jag förstod mer än vad jag trodde att jag skulle göra vart fall. 



Jag var igår på IKEA och kollade lite hur det var där. Åt lite svensk mat och kollade runt på saker för att känna mig lite mer i sverige. 

En sak som jag såg när jag var där var en skylt där det stod....... ja.... se själv på bilden!


Dessutom jag har äntligen fått mitt alien registration card. YAY!!!! Nu har jag rättigheter! 

Nu ska jag slappna av lite, har inte mått jättebra idag tyvärr. Men kommer nog må bättre efter lite vila! 



Mycket som hänt

Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera här men jag har haft fullt upp. Även om jag bara är i skolan från klockan 9:10 till 12:40 så gör man så mycket under resten av dagen att när man kommer hem är man helt slut och orkar inte direkt gå in på datorn och uppdatera bloggen. Men nu tänkte jag försöka skriva om vad som hänt sen sist. 

Jag stack till någon park någonstans med några klasskompisar jag har dock ingen aning om vad den låg, jag bara följde efter och kom dit. Tog en del bilder där för det var väldigt fint. 







Sedan har jag varit ute och ätit en hel del, en hel del god mat! 

Sedan har jag också varit på en sommarfestival, den var visst väldigt sen iår så jag hann gå på en sommarfestival innan de var helt slut. Det var väldigt kul, mycket fina fyrverkerier! Hade sjukt kul! 



Jag har ätit en hel del mat men jag glömmer hela tiden av att jag har kameran. Ska försöka bättra mig på det planet. 

Jag ska försöka skriva här mer. På fredag ska jag på en musikal som skolan anordnar så att vi kan se den gratis. Så den ska jag gå på, hoppas det blir roligt! Ska försöka berätta om den på lördag eller något sånt. 

Nu måste jag sova, klockan är väldigt mycket!!! 


Fredag/Lördag

Jag vet, jag har varit lite borta på bloggen dem senaste dagarna. Men jag har haft fullt upp med massa saker jag gör nu när jag är i Tokyo. 

Jag har varit i skolan, kollat runt bland hur många ställen som helst i Tokyo. Nu idag ska jag och en kompis ut och kolla runt lite mer. Ska bli sjukt kul!!! 

På tal om sjuk, jag tror jag börjar bli förkyld eller nått för jag har helt plötsligt börjat på sjukt ont i halsen. Det är en halsont jag inte har haft förut, känns lite konstigt. Dessutom är mitt vänstra ben helt sjukt, värker och grejer. Men jag kan gå som vanligt. Jättekonstigt. 

Kvällsmaten igår var sushi, gick ut med två kompisar som bor i samma guesthouse som mig. Var awsome! Äntligen sushi i Japan!!! Har jag längtat efter! 

Jag har ju denna dumma ovana att jag glömmer ta med mig kameran var jag än går, men igår la jag ner kameran i väskan så det blev faktiskt lite bilder på sushin jag åt igår. 







Denna var det inte jag som köpte, men dem jag stack ut med köpte var sin, den var tydligen väldigt äcklig. Men jag vet inte eftersom jag aldrig testade den. 

Dessutom köpte jag pocky för första gången, väldigt gott godis! 


Första dagen på skolan

Idag var då första dagen på skolan. Jag fick ett mejl på facebook av en tjej som undrade om jag möjligtvis bor på DK Tokyo och det skrev jag ja det gör jag. Denna tjejen hade visst hört av Dorm managern att det fanns en till svensk tjej som bodde här och hade sagt mitt namn. Hon började skolan samtidigt som jag. Så när jag gick upp i morse så kom jag ner till hallen och där ser jag tjejen jag hade skrivit med på Facebook. Där satt också en kille som jag träffade väldigt snabbt i Fredags när jag var påväg ut för att träffa en kompis. Så Jag, denna tjejen, denna killen och en till Kille som jag också träffade i fredags lite snabbt (alla svenskar) stack till skolan. 

Där fick vi massa information och dessutom berättade dem att vi skulle göra två test. Ett skrivtest och ett intervju-test. Det gick väl helt okej tycker jag. När man väl var i skolan märkte man att där fanns ännu fler svenskar! Det är sjukt många svenskar som börjar nu. Får se hur många svenskar det blir i min klass sedan. NYFIKEN!!!

Jag och massa andra till stack och åt och sedan åkte jag och två killar till för att göra alien registration. Eftersom jag nu har kort på mig själv. Det var ett lång äventyr eftersom det inte var det lättaste att hitta till stället man skulle göra detta så det blev en hel del buss, och ännu mer buss och lite mer buss. USCH!!!! Fram och tillbaka för att man har åkt fel och blahablaha!!! 

Men nu är man äntligen klar och man är helt SLUT!!! Ska bli skönt att få sova inatt! 

Nu ska jag fixa något att äta! För hungrig är jag också!

Tokyo

Igår var jag ute i Tokyo med en kompis som visade mig runt. Vi åt god mat, pratade, visade mig saker i tokyo osv. Det var väldigt roligt. Här är lite bilder. Jag tog inte jättemycket bilder men några få bilder blev det. 





Detta kallas för Monjya, detta är visst något som är gjort i Tokyo så andra ställen i Japan äter inte detta lika mycket som de gör i Tokyo. Gott var det vart fall. 



Det här är okonomiyaki, väldigt gott! Japansk mat är hur gott som helst!!!! 



Det blev mycket mat denna dagen och jag tyckte om väldigt mycket av sakerna som vi åt. Vi köpte också sådanadär jättesöta ningyo yaki. Det var faktiskt gott! Jag tyckte mycket om dem. VÄLDIGT Sött bara! Dem tog jag dock ingen bild på. Hittade en bild på google, såhär ser de ut:



Detta var hur min dag i Tokyo var. Dessutom letade jag upp skolan så nu vet jag vart skolan ligger. Så på måndag är min första skoldag i Japan. LÄNGTAR!!!!!

RSS 2.0