Måndag och Neurologen

Måndag och jag är ledig som vanligt. Men idag kom det en snubbe som skulle fixa med mätaren till fjällvärmen i huset. Så jag bad mina föräldrar att väcka mig när de åkte till jobbet så att jag skulle vara vaken när han kom. Så jag vaknade vid 8.00 men gick väl upp vid 8:30 eller nått. Sedan kom snubben klockan 9:30 ungefär och var här i ca en timme och gick sedan. 

Under den tiden åt jag frukost och kollade lite på tv. Sedan tog jag hand om disken och lite sånt. 

Jag skrev ett inlägg tidigare om att jag hade vart hos läkaren och att han tyckte jag skulle vara hos en expert med det jag har. Idag i brevlådan låg det ett brev från södra älvsborgs sjukhus om att jag har fått en tid hos en neurolog i Borås. Så dit ska jag den 7 april klockan 14.00. Det jag är lite fundersam över är om jag kommer hinna hem så att jag kan ta bussen till skolan. Bussen går vid 15:30, eller 15:40. Det går två stycken som funkar. Så får hoppas att jag är tillbaka i Kinna vid den tiden.
Peace and out!

HELG

Äntligen helg! Idag är det lördag och det man gör på dagen är typ, lite läxor, men sedan är det mest slapp! Hur gött som helst, och enligt syrran blir det tacos ikväll, kan en helg bli bättre! 

Nu ska jag sticka ut me syrran och mamma ut på en promenad, ha en skön helg! Det ska jag ha!!! 

Peace and out!

Frisören

Jag har kommit fram till att det är väldigt skönt att duscha på morgonen. Man vaknar till och man känner sig fräsch och snygg. Borde duscha på morgonen oftarer, om jag ändå hade den orken att gå upp tidigt också. Men eftersom jag skulle till frisören så kände jag att duschade är något jag behövde göra så att håret skulle vara fräscht när jag kom till frisören. När jag väl kom dit så märktes det att jag verkligen behövde klippa håret.

Jag fick många fina och snälla kommentarer om mitt hår, hon sa att det är många som har långt hår men inte många som tar hand om det lika bra som jag gör, eller något sånt. Så jag berättade det att jag låter mitt hår självtorka, jag plattar det inte och jag har aldrig färgat håret. Då sa hon att det märks. Men nu är vart fall håret nyklippt. Yay! (Bild kommer)

Sedan är det skola idag igen. Bussen går klockan 15:30 från kinna. Ska bli kul med skola igen, vi har inte haft en snacklektion på länge så jag ser fram emot detta. Man lär sig så mycket på de lektionerna! Hur kul som helst! 

Peace and out!

farbror doktor

Idag var jag hos farbror doktorn.

Jag har ju essentiell tremor och jag har bytt läkare från en specialist på Borås lasarett till en läkare på vårdcentralen här i Kinna. Det första doktorn sa till mig när jag kom in var att jag är VÄLDIGT ung för att ha essentiell tremor och att det var VÄLDIGT ovanligt med någon som har essentiell tremor i min ålder. De flesta som har denna sjukdom och som är på vårdcentralen för denna sjukdom är runt 60+. Så han tyckte att jag skulle skickas tillbaka till specialisten och att de skulle ha uppföljning där istället. Så han sa att han skulle skicka en remiss till Borås igen och sedan fick vi hoppas på att de i Borås kommer ha uppföljning istället för vårdcentralen.

Tänk vad man ska skickas fram och tillbaka hela tiden. NEEEJ!!!!

NEEEEEJ!!! Inte snöö!! Varför ska de komma, våren hade ju kommit och nu kommer snön igen!!! Usch fy och bläää!!!!! Vi får hoppas på att snön försvinner lika snabbt som det kom!
Skrev i det senaste inlägget om att jag skulle jobba idag. Det gjorde jag också, men längre än till 12:30, så istället för att sluta 12:30 slutade jag 15:30, så nu är jag TRÖTT!!! Skönt att det är helg och fredag, då blir det att slappa idag och sova LÄÄÄNGEEE imorrn och sedan göra lite läxor.
Jag önskar er alla en skön helg!
Peace and out!

Jobb

Denna veckan har jag inte haft några japanska-lektioner så denna vecka har det blivit mer jobb. Idag har jag jobbat från klockan 9 till klockan 17:45, en riktigt lång dag!!! Sedan imorgon ska jag jobba från 7:30 till 12:30, lite kortare. 

Först var det meningen att jag skulle börja klockan 6:30, usch tidigt!!!! Sedan idag frågade någon om jag kunde öppna, så då skulle jag börja klockan 6:15 (ännu tidigare). Men för det första har jag aldrig öppnat förut och för det andra så var det någon annan som började klockan 6:30 så hon tog öppningen, så de sa att jag kunde komma klockan 7:30(YAY). Blev väldigt chockad först när de sa att jag skulle börja 7:30 istället, men VÄLDIGT glad då jag inte är en morgonmänniska precis! 

Men imorgon är det fredag! Äntligen!!!! Då blir det slappa och ta de lugnt och göra läxor!
Peace and out!

Vårtecken

Igår när jag hämtade posten märkte jag att det var snödroppar i backen, så idag tog jag kort på dem. När jag började ta kort kom jag på att det är massa löv på marken, så jag tog bort löven och under dessa löv fanns massa knoppar med snödroppar. 

Så här är ett vårtecken, våren är påväg!


Måndag och Japan

Jag följer problemen i Japan väldigt mycket. Läser så många sidor som möjligt och försöker följa hur det går i Japan för tillfället. Det alla är oroliga är över är problemet med Fukushima. Jag hoppas verkligen att de lyckas kyla kärnkraftverket. 

Annars är det en vanlig måndag hos mig, det som är mest annorlunda är att man bror är hemma, han är ledig från skolan och hans kompis har sovit över. Så idag är jag inte ensam hemma. Måste också fixa mat till dem, ska nog göra det när jag har skrivit klart detta inlägget. 

Sedan denna vecka är det inga lektioner. Så det kommer vara en lugn vecka.

Skönt!

Har nu fått tag på alla mina vänner i Japan och de är okej. Rädda, men de är okej! Så skönt! Tycker bara väldigt synd om alla familjer som fortfarande är osäkra över sina nära och kära. Stackars människor! 

Men jag som bor i sverige kan inte göra mer än att ha Japan i mina tankar och tänka på dem och hoppas på att det löser sig. 

Så för att få bort tankarna till något annat ska jag och mina klasskompisar på bio ikväll. Det blir att kolla på Rango, ska tydligen vara väldigt bra. Så det ska blir riktigt kul, kunna släppa tankarna och ha roligt.

Så nu ska jag fixa iordning mig och sedan sticka till Bussen som tar min till GBG.

Jordbävning i Japan

Vaknade imorse av att min mor kom in i mitt rum och berättade att det hade varit en jordbävning och tsunami i Japan. Jag som känner en del japaner blev genast orolig över mina vänner som bor där. Bestämde att idag ska jag tillbringa dagen med att försöka få kontakt med dem och hoppas på att de är okej. 

Jag har redan fått kontakt med många av dem, men det är fortfarande några som jag ännu inte fått kontakt med. Jag hoppas med hela mitt hjärta att de är okej. Såhär orolig har jag inte varit på länge! 

Läste på aftonbladet att det saknas 88 000 människor och 300 är döda. Hur tragiskt som helst. Vi i Sverige måste ju hjälpa till på något sätt och jag är säker på att det är inte bara jag som känner så. 

Det var allt jag ville skriva om nu, har inte riktigt fattat att något sånhär kan hända, är nog i chock eller nått.

Skitväder, kanji och frågor

Idag var det japanskakurs igen. Det var dags för snack och kanji. Jag hade väldigt roligt åt alla dessa bilder som finns i kanji look and learn, oerhört rolig bild och förklaring om hur man ska skriva tecknet. Sedan på snacket så ställde vi frågor och svarade på frågor, väldigt enkla frågor som t.ex kollar du på film ofta? Nej, jag kollar inte på film, ja, jag kollar på film varje dag osv. 

Sedan är vädret SKITVÄDER!!! Igår snöade det, idag har det regnat nästan hela dagen. Jag vill ha sommar och sol. Solsken ska de vara! 

Här är en bra låt som en från japan skickade till mig. Jag fastnade för den direkt! Hur bra som helst enligt mina öron. Japanska och vår!

Idag är det tisdag och ikväll är det ännu en japanska lektion, ska bli kul. Japanska lektionerna är alltid lika roliga. 

Vet inte om jag har berättat detta men jag skrev för ett tag sedan om att jag hade svensk grammatik, för någon vecka sedan hade jag tenta i detta och det gick JÄTTEDÅLIGT, trodde jag. Men i torsdags fick jag reda på att jag klarade mig! Yay! Jag behöver inte göra mer svenska grammatik! Så nu är det bara japanska som gäller! 

Sedan har våren kommit till lilla Kinna! Äntligen, snön är borta och himlen är blå och solen lyser, snart kommer väl vitsippor också! 


Söndag

I helgen har jag mått lite dåligt, så man har inte klarat av att göra så mycket. Det har mest varit att slappa och få upp krafterna igen. Nu är jag ensam hemma då min lillasyster och lillebror är i stallet där min syrra brukar rida och min mamma och pappa är och tränar. 

Så Idag blev det mycket läxor att ta hand om, plugga in kanji och arbeta lite i arbetsböckerna. Kände att jag behövde det. Annars kommer det nog bli mycket film och serier idag. Känner att min kropp klarar inte av att göra så mycket annat. 

Nepp, min mor ville att jag skulle diska lite, så då får jag ta och sluta skriva och ta hand om disken, så att jag snabbt kan sätta min vid datorn igen och kolla på film eller nått.

Syskonkväll - Storebror

Sitter i min syrras lägenhet och trivs med lillebror och lillasyster och har en syskonkväll, fast storebror är dock inte här då han bor i Lund. Lillebror och lillasyster kollar på american pie 2. Jag kände att den filmen är inte min typ av film, så det blev att skriva på bloggen och uppdatera vad som har hänt det senaste. 

Jag har pratat med länsförsäkringar om en reseförsäkring och det ska nog lösa sig. Den verkar vara en bra försäkring och jag får ha den. Så då är en till sak ordnat. Ska bara säga till länsförsäkringar att jag vill ha denna försäkring och då var det ordnat! 

Här kommer en bild på syrran, brorsan och mig tagen idag!  


Politik, snack och försäkring

Idag hade jag lektion i Japansk politik, kanske inte det roligaste jag har läst, men det var intressant. Man får mer och mer förståelse om hur det japanska samhället är uppbyggt och hur det blev uppbyggt på detta sätt. Det har nämligen varit en hel del historia på alla lektionerna man har haft i denna kursen. Idag var det om hur politiken har utvecklats i Japan och då måste man ju veta om hur historian är för att kunna fatta något om hur det är nu. 

Imorgon ska jag ha japanska igen, då ska man snacka. Förra torsdagen var första lektionen i snacket, och som vanligt hade man med blocket för att anteckna, det var med i onödan! Vi pratade enbart och man behövde inte skriva ner något alls! Kändes väldigt konstigt eftersom man är van vid detta. Men man lärde sig en hel del genom att bara prata. Så imorgon följer blocket inte med till Göteborg. 

Sedan har jag börjat snacka försäkringar med pappa. Jag behöver ju en BRA reseförsäkring nu när man ska till Japan, och pappa har haj på det här med försäkringar. Så han hjälper mig med det och det är jag VÄLDIGT tacksam över! 

Detta är den drama jag kollar på för tillfället! Yankee kun to megane chan


RSS 2.0