Gitarr, fiol och träna

Helgen för mig har varit sådär, blev dålig i lördags och jag som hade tänkt sticka ut med några klasskompisar, det var ganska segt, så jag stannade hemma och hade ont i magen och gjorde det jag alltid gör på helger, kollar på film eller serier. 

Idag är en vanlig måndag för mig, ledig som vanligt, gjort lite läxor spelat lite gitarr osv. 

Jag älskar musik, och jag har faktiskt funderat jättemycket på att ta upp fiolen igen och spela lite, har spelat fiol när jag gick i skolan, i ca 9 år, men nu har jag inte rört fiolen på ca 3 år så fingrarna börjar känna att dem vill spela igen. Undrar hur det kommer låta! Jag tror inte det kommer låta så bra eftersom man inte spelat på LÄNGE!!!! Jag har dock, ingen aning om var fiolen ligger! Den ligger nog någonstans i källaren, får gå ner och leta bland all bröte som finns där nere. 

Annars ska jag till gymmet ikväll. Ska bli skönt, har inte tränat på en vecka ungefär så ska bli skönt att få träna lite!

Här är en låt som jag tycker är bra, taylor Swift är ju sjukt duktig asså! 


Post och bio



Skrev ett inlägg om att jag har ringt vårdcentralen, idag i brevlådan låg det en kallelse som visar att jag ska dit den 21 mars. Igår fick jag också Hallands nyheter i brevlådan, från den 14 Februari. Min mormor brukar skicka mig hallands nyheter eftersom jag fyller år den 14 Februari och hon har gjort ett inlägg där om att jag fyller år. Fick även detta när jag var yngre, fast då var det väl inte jättekul att få en tidning i födelsedagspresent, men nu är det väldigt kul att läsa de söta inlägg hon har skrivit. 

Sedan har far magsjuka och han mår inte så bra, så när lillebror kom hem idag med en kompis fick kompisen inte följa med in, så lillebror blev aningen sur och gick upp på sitt rum och tjura. Snäll syster som man är kom på idéen om att man kanske kan sticka på bio med brorsan och gick upp till en aningen sur lillebror och gav idéen om att sticka till Borås och kolla på bio. Lillebror blev mycket gladare och vi gick ner till mitt rum och satte på datorn för att kolla om det fanns någon bra bio som man kunde se. Så ikväll ska lillebror och jag se på gullivers resor i 3D. Lillebror har aldrig sett en 3D bio förut, så han är väldigt glad. 

Önskar er en trevlig helg! 


Punkt ett avklarad!

Jag har en att göra lista här hemma som är fylld av saker jag ska göra inför Japan och sommaren. Nu är en punkt struken från denna lista! Jag ringde vårdcentralen idag angående medicin och uppföljning för min sjukdom vid namn essentiell tremor. Jag ska komma dit i slutet av mars!!! ett tag kvar, men jag har inte bråttom. 

Nästa punkt på listan är att kontakta optikern och leta sommarjobb. Optikern kommer jag nog ringa någon gång i veckan. Sedan sommarjobb letar jag lite titt som tätt. 

Nu är det inte långt kvar tills jag åker. Jag anmälde mig till skolan för ca 6 månader sedan. Jag vet, tidigt!!! Men jag var så exalterad över att jag hade bestämt mig för att åka så jag var tvungen att anmäla mig. Nu är det ca 7 månader kvar tills jag åker! Helt sjukt! Tiden går asfort! 

Måste verkligen ursäkta för den dåliga bildkvaliten. Min Kamera kan inte ta bilder på nära håll! 


Jobb, skola och gitarr

Jobbat, och skola ikväll.

Gick upp klockan 06:45!!! Usch! gillar inte tidiga morgonar! Vill hellre sova! Men börjar man klockan 7:30 så måste man gå upp tidigt. Nu väntar jag på att tiden ska gå så att jag kan åka till Göteborg för att ha lektion. Vi ska ha glosprov idag. Det är något som är jättebra! att lära sig några ord i taget. Det kommer man ju ihåg när man hade engelska. Att man hade glosor! Nu när man börjat studera ett nytt språk blir det glosor igen, det kommer en känsla som man saknat. Skolkänslan!

En helt annan sak, jag har alltid hållt på med musik på något sätt, men det senaste har jag inte haft ork att spela. Men jag tog fram gitarren för någon dag sedan, och det är riktigt kul att börja spela igen! Man vill bara bli bättre och bättre!

En låt som är väldigt fin som jag spelar för tillfället är Sarah Dawn finer med kärleksvisan.


Vanlig måndag

Idag är det en vanlig måndag. Jag är ledig som vanligt, och har idag varit ute i Kinna och handlat nya skor och nya kläder! Yay! Det blev två par skor, sjukt snygga om jag får säga de själv! 

Sedan fick jag när jag fyllde år ett lindex presentkort på 500 kr. Så då gick jag till lindex och köpte nya kläder. Blev två tröjor och två sjalar. Dessutom blev det sminkborttagningsmedel också. För detta fick jag betala endast 24 kr. Ett bra köp tycker jag. Jag gillar presentkort! 

Igår kollade jag på Japanska serier. Det är något som jag älskar att göra. Såg sista avsnittet av en serie som heter JIN. Jag rekommenderar den verkligen! Jag gillade den jättemycket! 

Sedan hittade jag också en hemsida som är jättebra att hitta hur många filmer och serier som helst. http://asianovela.com/ på denna hemsida spenderar jag många timmar.

Skön helg???

Idag är det lördag och igår kom den äldre brodern och hans flickvän hem på besök. De är kvar än idag och åker hem imorgon. Riktigt kul att de kommer hem och vi hade en mysig kväll igår med god mat och trevligt sällskap, fick också en efterskottspresent från brodern och flickvännen. Fick te som smakade JÄTTEGOTT och fick också en tekopp och jättesöta muffinsformar.Låter som en trevlig helg inte sant men det som är lite negativt med denna helg är att den yngre brodern som är 11 år inte mår så bra, han har kräkt några gånger nu imorse, men enligt han själv mår han bättre nu, men är än inte helt återställd.

Vi ska alla på besök till min yngre syster som bor i Borås. Det jag är fundersam över är hur det blir med min yngre bror. Vi ska åka vid 5 i eftermiddag så vi får se hur han mår då. Men som det ser ut nu kan han inte följa med vilket är väldigt tråkigt, denna helgen är något som han har sett fram emot! Stackars lillebror! 

Nu ska jag hjälpa min pappa med maten. 

Peace and out! 


Sova och smink

Har ni haft sådana nätter då ni vaknar om och om igen, så var mig natt, jag vaknade av att jag frös, och då har jag ändå ett täcke och två filtar på mig. Men eftersom jag frös fick jag ta på en filt till. Men när man hade gjort det då var man ju vaken! Då tog det kanske en timme eller nått att somna om igen! Usch! Jag gillar inte att vakna mitt i natten!

Sedan skulle man jobba och gå upp vid 6:30 för att vara på jobbet klockan 8:00 och för mig som i vanliga fall går upp vid 11 så var det inte jättelätt att komma upp ur sängen, men man vaknade snabbt till efter en halvtimme på jobbet. Så jag var på jobbet från klockan 8:00 till 13:00.

Sedan i Julas fick jag ett presentkort på en sminkaffär här i Kinna. Så idag efter jobbet stack jag till den affären för att köpa smink då jag kände att mitt smink börjar tryta.

Eftersom jag har väldigt ljus hy och har svårt med att hitta en foundation som passar mig fick jag leta i affären efter den foundation som var ljusast, och jag tror att denna ska fungera bra. Köpte också mascara, ögonskugga, ögonbrynspenna och concealer. Blev en del hundralappar. Men ska man ha smink så tycker jag att man ska kosta på sig!

Plugg

På lektionen idag kändes det som det var halvklass fast det inte var halvklass. Det var aslite folk på lektionen, vilket kändes extremt konstigt eftersom man är van vid nu att utanför lektionsalen som är väldigt litet område väntar det mycket folk och man sitter där och andas in dålig luft. Men denna gången var det jättelite folk och luften blev inte ens instängd. WOW!!! Man frös till och med!

KANJI ÄR SVÅRT!!!! Det har jag kommit fram till på första lektionen om kanji, men man kommer nog vara sjukt stolt när man kan typ 2000 kanjitecken! Men vägen dit kommer vara svår och tuff. 

Nästa vecka ska jag ha tenta i svensk grammatik, det är inte det lättaste, senast man läste svensk grammatik var ju sjukt länge sedan, så när man sitter och pluggar undrar man, har jag verkligen kunnat detta!? Men som tur är, grammatiken kommer ganska snabbt tillbaka, men svensk grammatik är inte det roligaste. bisatser, direkt objekt, finit verb osv.
(Bilden tagen från japan-guide.com)

Grundkurs i Japanska

Jag fick ett inlägg om att veta lite mer om kursen jag går. Jag går då grundkurs i japanska på göteborgs universitet. Jag har inte kommit så långt än då jag har gått här i ca en månad. Det man ska lära sig allra först är hiragana sedan ganska snart katakana och dessa skriftsystem ska man lära sig väldigt fort. Inga problem för mig, då jag redan kan hiragana och katakana, men kanske lite svårt för dem som inte kan ett dyft. 

Samtidigt som man läser delkursen Hiragana läser man svensk grammatik. Enligt läraren måste man kunna svensk grammatik för att ens försöka sig på japansk grammatik. Jag själv tycker det är lite roligt eftersom den svenska och japanska grammatiken är helt olika. Men säger läraren så, så stämmer säkert det. 

Efter hiragana-lektionerna börjar textkurs. Det är då man börjar med glosprov och lära sig klockan osv. Den delkursen måste man ha godkänt i för att få godkänt i hela kursen. 

När man haft hiraganatenta och pluggat in katakana börjar man med Kanji, och det är där jag är. Jag ska ha min första lektion i Kanji imorgon. 

Längre än så kan jag inte förklara. Men jag tycker lektionerna hittills är otroligt roliga och jag trivs extremt mycket!



Tenta, kanji och snö

Tentan gjord, och jag känner mig 100% säker på att jag kommer klara den. 

Hade lektion idag, var seminarium om orientalism, väldigt kul och intressant. Men när man hade varit på lektionen och kom ut märkte man av fasa att det har börjat SNÖA!!! USCH!!!! Vill inte ha mer snö, jag vill att det ska vara vår och sommar! nej, snön röstar vi ner tycker jag! 

Imorgon kommer då vara första lektionen på kanji! ska bli kul, mycket roligt eftersom böckerna som vi använder är hur roliga som helst att sitta och bläddra i, är små bilder med text bredvid som ska hjälpa oss att komma ihåg hur kanji ser ut. Bilderna och texten kan vara väldigt komiska ibland! 

Försökte ta en bild och visa hur bilderna ser ut, kanske inte världens bästa bild men jag hoppas ni ser vad det står.


Saker att göra + go låt

Har tenta lite senare idag, är inte nervös för fem öre. Har den goda förmågan att inte bli nervös när jag ska göra olika saker. Jag tänker som så att jag gör så gott som jag kan, och om det blir ett G eller VG, det spelar ingen roll, bara jag klarar tentan. 

Det som är mer i mina tankar är att jag borde sätta igång med alla de saker jag har på min att-göra-lista. Jag måste till vårdcentralen för att få ett läkarintyg så att jag kan ta med mina mediciner till japan, måste till banken och skaffa visakort, tänkte sticka till optikerna och kolla upp min syn, måste kolla upp flygbiljett och jag MÅSTE verkligen fixa sommarjobb.

Här är en väldigt go låt som en kille i USA skickade till mig. Riktigt go låt asså! kanske inte världens vackraste text, men låten är fortfarande go! 

så sött!

Satt som vanligt vid min dator och gjorde mitt, när plötsligt min käre mor säger, "kolla på min blogg". Visst blir man nyfiken! Vad har hon nu gjort!?

När jag kommer in på bloggen ser jag ett inlägg med ett hjärta ritat i sanden där hon skriver om alla hjärtans dag. men helt plötsligt, märker jag: "men, hon skriver om mig!" och det jag ser är nog det sötaste och finaste jag fått som födelsedagspresent! Blev riktigt tårögd!

En vacker dikt hade hon skrivit! Vill ni kolla in det så kan ni göra det här

Mamma är ändå bäst! Älskar dig!

22 och tenta!

jahapp, då var man ett år äldre då! 

har fått fina gratulationer från familjen igår med presenter och frukost på sängen och idag när jag loggade in på hotmail märkte jag att jag hade 37 olästa mejl! typ alla var från facebook! det man kunde göra var att slänga de mejlen och logga in på facebook, där märker man att typ 30 personer har skrivit i sin logg och skrivit grattis! Visst blir man glad! Var tvungen att säga tack till alla! så jag skrev tack till alla som har skrivit i min logg, och om det är några fler som skriver inlägg så kommer jag självklart att tacka dem också! 

Visst är det roligt att fylla år! 

En helt annan sak, Jag läser Japanska på universitetet i Göteborg, och imorgon ska man då ha första tentan. Den handlar om deras sätt att skriva. Är inte speciellt nervös då jag känner att jag kan allt som kommer på tentan och tentan är inte så stor heller. Men visst är man lite nervös eftersom det faktiskt är första tentan på kursen! Så idag får man nog boka dagen med plugg inför tentan!

Helt ny!

Jag har då försökt med det här med blogg tidigare men har inte riktigt fått igång något. Men nu har man bestämt att man ska åka till Japan och då får man väl ta tummen ur och sätta igång att skriva lite. 

Eftersom man har en mor som skriver mycket blogg och är sjukt intresserad av detta så fick man upp intresset och man tänkte, att designa en blogg och skriva och skapa kontakter, är nog inte så dumt ändå! 

Själva tanken med denna blogg är att jag ska skriva om mina erfarenheter och hur jag har det när jag åker till Japan. Men eftersom jag inte ska till Japan förrän i September, så får jag skriva om mina förberedelser eftersom det är en hel del man måste ta tag i inför resan. 

Jag har redan fått en plats på skolan I Japan och jag väntar på att jag ska få ett visum och ett förslag på boende som skolan är så snäll och skickar till mig! 

Sedan har man en liten lista här hemma med saker man ska göra, det är bara att ta tummen ur och sätta igång!

RSS 2.0